Terapie de familie

Când problemele tale nu sunt doar ale tale

Când ai nevoie de psihoterapie de familie?

Terapia de familie se adresează tuturor membrilor care compun respectiva familie: îi implică pe partenerii de cuplu, dar și pe copiii acestora și, eventual, îi poate implica și pe alți membri ai familiei extinse.

Dificultățile avute în vedere în cadrul acestui tip de terapie se referă la:

  • Comunicarea deficitară între membrii familiei
  • Neînțelegeri între părinți și copii
  • Separări ale părinților, divorț
  • Perioade de criză: boala gravă a unui membru al familiei, dependența de alcool sau droguri
  • Orice alte dificultăți care afectează mai mulți membri ai familiei

Când în familia ta a intervenit ceva care vă deranjează, vă afectează viața, este bine să soliciți ajutorul unui psihoterapeut pentru a nu lăsa ca lucrurile să se amplifice sau să degenereze.

Familia este nucleul societății, de aceea este foarte important ca ea să aducă echilibru și o stare de liniște în viața fiecăruia. 

Probleme în familie sunt des întâlnite și, de obicei, acestea sunt cauzate de o incapacitate de comunicare între membri. Ședințele de psihoterapie de familie încurajează înțelegerea reciprocă și elimină tensiunile create. 

Psihoterapia de familie este o formă de terapie care urmărește reducerea stresului și a conflictului prin îmbunătățirea sistemelor de interacțiune dintre membrii familiei. În timp ce terapeuții de familie încearcă adesea să aibă toți membrii familiei (afectați de problemă) în cameră, acest lucru nu este întotdeauna posibil sau necesar. 

Ceea ce distinge terapia de familie de consilierea individuală este perspectiva sau cadrul ei, nu câte persoane sunt prezente la sesiunea de terapie. Acest tip de consiliere privește problemele, ca modele sau sisteme funcționale care doar necesită ajustări.