Consiliere pentru dezvoltare personală

Scopul vieții noastre este dezvoltarea personală

Consilierea pentru dezvoltare personală (numită și life coaching) stimulează identificarea și alegerea soluției optime de către fiecare client pentru sine însuși, pentru diminuarea nivelului de stres, înlăturarea confuziei, tensiunilor acumulate și a blocajelor temporare induse în evoluția personală pe unul sau mai multe planuri. 

În actualul context pandemic, organizăm ședințe on-line, individuale sau de grup, cât și sesiuni individuale în cabinet.

Consilierea pentru dezvoltare personală (life coaching) este similară cu psihoterapia, diferența fiind că terapeutul sau consilierul nu investighează trecutul persoanei, ci mai degrabă situații mai simple, care o afectează în prezent. Printre acestea se includ: probleme legate de managementul timpului, amânarea unor acțiuni sau luarea unor decizii. De asemenea, în cadrul acestor sesiuni, persoana deprinde metode de comunicare eficiente, asertive și își dezvoltă abilitățile de relaționare și participare socială activă.  Ea învață să-și dezvolte stima de sine, încrederea în forțele proprii și să-și găsească resursele potrivite pentru rezolvarea de probleme.