Consiliere vocațională

Pentru un nou drum în viața profesională

Un tânăr care termină o școală (liceu, facultate) are de obicei nevoie de îndrumare pentru a-și alege drumul profesional în viață.

Mulți tineri declară că se simt plictisiți atunci când vine vorba despre alegerea unei profesii. Foarte mulți nu-și cunosc resursele interioare și fațetele propriei personalități care îi recomandă pentru o profesie anume.  Alții își recunosc vocația (ceea ce și-ar dori să facă în viață cu pasiune) dar nu au cunoștințele și îndrumarea necesară pentru acel drum. 

Alegerea unui traseu profesional nu este însă numai problema celor tineri, ci și acelor persoane care doresc sau sunt nevoite să-și schimbe locul de muncă.

Noi te sprijinim cu o evaluare detaliată pentru ca tu să-ți poți defini adevărata vocație. Pe baza ei vom descoperi împreună tipul de joburi care ți se potrivesc și unde vei lucra cu plăcere.

Apoi te vom învăța să editezi un CV profesionist și o scrisoare de intenție specifică locului de muncă dorit, în conformitate cu vocația ta.

Te vom consilia cum să te prezinți la interviurile de recrutare sau angajare. Vom face jocuri de rol pentru cât mai multe situații.

Angajările în viitor vor necesita oameni implicați, cărora le place ceea ce fac. Procesul de pregătire vocațională devine esențial pentru toate persoanele active.